Gazimağusa'da ilk durağımız Can Bulat Müzesi oldu,müzede etnografik ve arkeolojik eserleri sergileniyor.Mağusa'da gezilecek tarihi eserler Othello Kalesi, Aziz Nicholas Katedrali, Francis Kilisesi, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi, Kertikli Hamam, Mağusa Surları, Aziz Barnabas Manastırı ve Salamis Antik Kenti.
Gezi programınızı önceden ayarlarsanız bir çok yer rahatlıkla dolaşabilirsiniz.
Daha sonra Lala Mustafa Paşa Camii'sini gezdik,Orijinal ismi Saint Nicolas Katedrali olan eski bir Katolik mabedidir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin en büyük iki camisinden biridir. 1328'de katedral olarak açılmış ve 1571'de Osmanlı Devleti tarafından bölgenin ihtiyacını karşılamak için camiye çevirilmiştir. Kıbrıs Fatihi olarak anılan Lala Mustafa Paşa'nın adını almıştır.
Lala Mustafa Paşa Camii - Kıbrıs from pelin süme sak on Vimeo.
Namık Kemal Zindanı ve çevresini gezip bol bol hediyelik eşya dükkanlarını gezdik.
Gazi Mağusa sokakları bol bol arşınLadık,deniz kenarında ki Petek Pastanesi harika bir soluklanma yeri.Nefis yemekler ,gözlemeler ve dondumalar var.. İçeri girince insan hangisini yiyeceğini şaşırıyor,eğer uğrarsanız benim için lütfen maraş dondurmasını denemeyi unutmayın..
Bu kadar yemek yedikten sonra eritmek lazım diyerek yine yürüyerek Otello Kalesini gezdik.Tarihi yerleri gezmek konusunda millet olarak o kadar az ilgiliyiz ki bir çok müzeyi ve tarihi kalıntıları neredeyse tek başımıza veya 1-2 yabacı turist aileyle birlikte dolaştık.
Magusa'yı dolaştıktan sonra hava öyle güzeldi ki artık akşam güneşi batmak üzereyken son an da fikir değiştirip Salamis Harabelerinde bulduk kendimizi.Şansımıza o akşam Salamis Harabelerinde Jazz konseri varmış,o güzel atmosferde bütüm solo provaları da dinlemene fırsatımız oldu.Güzel bir dinletinin ardından harabeleri dolaştık.
Salamis harabeleri öyle güzel ve büyük bir alana kurulmuş ki,hayretler içinde geziyorsunuz.
Salamis Harabeleri Gazi mağusa şehrinin 6 kilometre kuzeyinde yer alan ve tarihi M.Ö. 11. yüzyıla dayanan antik şehir. Trodos Dağından çıkan kanlıdere'nin denize döküldüğü yerdeki havzaya yakın bir yerde kurulmuş olan Salamis şehri 19. yüzyılın sonlarında toprakla ve ağaçlarla kaplı olarak ortaya çıkarılmıştır. 1952- 1974 yıllarında yapılan kazılarla kentin büyük bölümü meydana çıkarılmıştır.
Gezi fotoğraflarının devamı burada:
4 yorum:
Merhaba pelinciğim..
içinize sinsin :)
sevgiler canım.
Fotoğraflar harika, oraları gezmek çok isterdim,çok imrendim
Peln çok haklısın biz otele kapanma tatillerini seven bir milletiz, gittiğimiz yerlerin tarihi mekanlarını mutlaka görmek için plan yapıyoruz ailecek, çocuklarla fırsat buldukça gezeceğiz Kıbrıs'ı da inşallah
Sevgiler,
Çok haklısın.. Çok güzel bir yazı fotoğraflar ile.
shelikestravelling.blogspot.com
Yorum Gönder